Οι μετα-αναστάσιμες εμφανίσεις του Χριστού στους μαθητές ως αφήγηση που μας αφορά

Δελτίο Τύπου

__________________

Επιμορφωτικός Κύκλος της ΑΕΑΑ:

 «Οι μετα-αναστάσιμες εμφανίσεις του Χριστού στους μαθητές ως αφήγηση που μας αφορά»

 

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε η τελευταία για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά συνάντηση του «Επιμορφωτικού Κύκλου», με θέμα: «Οι μετα-αναστάσιμες εμφανίσεις του Χριστού στους μαθητές ως αφήγηση που μας αφορά».

Καλεσμένος ομιλητής ήταν ο π. Ευάγγελος Γκανάς, εφημέριος του ι. ναού Οσίου Μελετίου Σεπολίων, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (ΕΜΠ) και Θεολόγος.

Ο συντονιστής του «Επιμορφωτικού Κύκλου» αναπλ. καθηγητής Θανάσης Ν. Παπαθανασίου άνοιξε την συνάντηση, αναφέρθηκε στην συμπλήρωση δύο ετών λειτουργίας του «Επιμπορφωτικού Κύκλου» και απαρίθμησε τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την τρέχουσα χρονιά.  Στη συνέχεια ο αναπλ. καθηγητής Δημήτριος Πασσάκος παρουσίασε τον ομιλητή, τόνισε (ως Καινοδιαθηκολόγος ο ίδιος) την σημασία του θέματος, και συντόνισε την συζήτηση μετά την ομιλία.

Ο ομιλητής σκιαγράφησε τον χαρακτήρα των μετα-αναστάσιμων εμφανίσεων του Χριστού (σε σχέση με το ερώτημα αν αποτελούν ιστορικά γεγονότα), παρουσίασε την πολυμορφία τους αλλά και τα τρία κοινά χαρακτηριστικά τους, κι ανέπτυξε την καίρια σημασία που έχουν οι αφηγήσεις (το να αφηγείσαι και το να ακροάσαι αφήγηση) τόσο στην ανθρώπινη ζωή γενικά, όσο και των χριστιανών ειδικότερα.

Η συζήτηση που ακολούθησε έδωσε την δυνατότητα για διευκρινίσεις, ερμηνευτικές προσεγγίσεις και υπαρξιακές επεκτάσεις. Έγιναν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από τον επ. καθηγητή π. Παύλο Κουμαριανό, τους αναπλ. καθηγητές Δημήτριο Πασσάκο, Θανάση Παπαθανασίου,  Γεώργιο Κουντούρη, τους διδάσκοντες ΕΔΙΠ Μαρία Παζάρσκη και Λαμπρινό Πλατυπόδη και φοιτητές.

Το video της εκδήλωσης έχει αναρτηθεί στο κανάλι της ΑΕΑΑ,  https://www.youtube.com/watch?v=x4xGLbosvGA .

Upcoming Events

en_GB
Skip to content