Υποτροφίες για Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες, από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και το ίδρυμα Fulbright

Οι ενδιαφερόμενοι ας δουν την σχετική ανακοίνωση του Ι.Κ.Υ. στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.fulbright.gr/el/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. σε συνεργασία με το Fulbright Greece

Ανακοίνωση νέας πρόσκλησης για Αμερικανούς υποψήφιους διδάκτορες  (για το ακαδ. έτος  2025 – 2026)

 

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) σε συνεργασία με το Fulbright Greece ανακοινώνει τη νέα Πρόσκληση για το πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών κινητικότητας στην Ελλάδα με δικαιούχους Αμερικανούς υποψήφιους διδάκτορες για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026. Το πρόγραμμα  στοχεύει στην υποστήριξη και ενίσχυση της κινητικότητας επιστημόνων και ερευνητών μεταξύ Ελλάδας και Η.Π.Α., ενισχύοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2025-2026 θα χορηγηθούν έως τέσσερις (4) υποτροφίες σε Αμερικανούς υποψήφιους διδάκτορες εγγεγραμμένους σε αναγνωρισμένα αμερικανικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υπότροφοι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν κινητικότητα για έρευνα διάρκειας έξι (6) μηνών σε ελληνικά Α.Ε.Ι. ή ερευνητικούς φορείς/οργανισμούς στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκπόνησης της διδακτορικής τους διατριβής. Οι υποτροφίες καλύπτουν όλες τις επιστημονικές κατευθύνσεις και περιλαμβάνουν δαπάνες μετάβασης στην Ελλάδα και επιστροφής στην Αμερική, δαπάνες πρώτης εγκατάστασης, μηνιαία τροφεία καθώς και έξοδα για την αγορά τυχόν απαιτούμενων αναλώσιμων.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών κινητικότητας με δικαιούχους Αμερικανούς υποψήφιους διδάκτορες για το ακαδημαϊκό έτος 2025 – 2026 είναι 8/10/2024 στις 5:00 p.m. EST και η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του FULBRIGHT.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αιτήσεις μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: Fulbright Greece – Fulbright – IKY Ph.D. Research Award.

 

Upcoming Events

en_GB
Skip to content